Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild


Koffiekaart

Irish Coffee

Irish whiskey, Koffie, Ongezoete room
9.50

Spanish Coffee
Licor 43, Koffie, Ongezoete room
9.50

Jamaica Coffee
Tia Maria, Koffie, Ongezoete room
9.50

French Coffee
Grand Marnier, Koffie, Ongezoete room
9.50

Rüdesheimer Kaffee
Asbach 3yr, Kaffee, Sahne 
9.50

Texel Koffie
Jutter, Koffie, Ongezoete room
9.50

Affogato
Disaronno, Espresso, Vanille ijs
9.50

Onze luxe koffie's worden standaard geserveerd met friandises. Daarnaast heeft 't Pakhuus een zeer uitgebreide digestievenkaart, hieronder een greep uit de selectie.

 

 

Bocca da Fuoco Limoncello 
Tijdens een diner van de twee Amsterdamse vrienden Jelle van Egmond en Clemens van Vuurde kwam, na wat grootspraak, het idee om een eigen Limoncello te maken. De ondernemende heren lieten het echter niet bij grootspraak maar zijn op verzoek aan de slag gegaan en zodoende ontstond de Bocca da Fuoco, vertaald "mond van vuur". Het resultaat mag er zijn: enorm lekkere en vriendelijke Limoncello die een fantastische balans heeft tussen fris en zoet! 't Pakhuus serveert deze veelbelovende én exclusieve drank als één van de 4 restaurants in Nederland aan wie de heren leveren. Heerlijk na uw diner, vergezeld met een kopje espresso... U waant zich in Italië!
5.00


Ch
âteau du Breuil VSOP
Gelegen in het groene hart van Normandië staat het Château du Breuil, een historisch monumentaal kasteel. Het vochtige klimaat zorgt voor ideale groeiomstandigheden voor de 22.000 appelbomen die er rondom het kasteel staan. Deze Calvados heeft een minimale rijping van vier jaar gehad op eikenhouten vaten en is daarom heerlijk zacht en soepel van smaak, met een prachtige fruitige elegantie waarin appel en peer duidelijk naar voren komen.
5.00

Van Wees 20 jaar oude graanjenever
Een fenomenale graanjenever, ook wel aangeduid als de 'fine champagne' van de Nederlandse jenevers. Twintig jaar fustlagering op eiken resulteert in een ongekend delicate smaakervaring. Voor de jeneverkenners een begrip, voor de liefhebber een “must' die je minstens één keer geproefd moet hebben!
9.00

Talisker 57
º North
Deze whisky dankt zijn naam aan de geografische breedtegraad van de vestigingsplaats van de distilleerderij, die op een van de meest vergelegen en Noordelijke plaatsen in het ruige landschap van de Isle of Skye, ligt. De drank wordt gerijpt op Amerikaans eiken. Resultaat is een intens karakter: in eerste instantie een zoete en rokerige smaak. Een explosieve sensatie in het midden met een prachtig tintelende en peperige afdronk.
12.50

Ron Zacapa Centenario 23yrs (Tip van de Chef)
In Guatamala, op een hoogte van maar liefst 2300 meter, rijpt Zacapa. Door de rum langzamer te laten rijpen op deze grote hoogte wordt de drank intenser van geur, kleur en smaak. Daarnaast is Ron Zacapa Centenario een mix van verschillende rums die tussen de 6 en 23 jaar gerijpt zijn in het befaamde Sistema Solera (rums van verschillende vaten en gehaltes van rijpheid). Dat dit een bijzondere combinatie oplevert, proef je! Een wonderlijk gecompliceerde rum met een boterbabbelaar-achtige honingsmaak, kruidige eik en fruit. Fantastische prijs-kwaliteitsverhouding die het proberen meer dan waard is.
10.50

Klik hier voor onze volledige digestievenkaart


Theekaart


Chinese white monkey (witte thee)
De China White Monkey wordt geoogst zodra de eerste knoppen beginnen te groeien in het vroege voorjaar. Door minder fel zonlicht en lagere temperaturen verschilt het karakter van een latere pluk. De thee dankt haar naam aan haar uiterlijk: de blaadjes lijken op de pootjes van de Chinese witte aap.
Smaakprofiel:
Delicaat zoet, zuiver en bloemig, hinten van zacht fruit.

Mao feng biologisch (groene thee)
Deze biologische groene thee is in het vroege voorjaar geoogst op de Qingshan plantage in de provincie Hunan. De thee bestaat enkel uit blaadjes. De thee kan goed worden gedronken bij het ontbijt of bij iedere andere maaltijd. De thee komt heel goed tot zijn recht bij vis.
Smaakprofiel:
Fijne kruiden, zoet met tonen van jonge groenten.

Jasmijn parel biologisch (groene thee)
Van deze groene jasmijnthee plukt men alleen de knoppen en de eerste twee blaadjes. Deze handgemaakte groene biologische jasmijnthee is traditioneel geproduceerd op de farm Qingshan in Hunan. Ze is tien keer gedurende 24 uur gelagerd met vers geplukte jasmijnbloemen. Voor één kilo jasmijn thee is tien kilo bloesem nodig. De bloesem van de jasmijn wordt ’s avonds geplukt, omdat de geur van de bloesem dan het sterkst is. 
Smaakprofiel:
Het is een delicate en plezierige thee. De smaaksensatie is zoet en zacht.

Earl grey biologisch (zwarte thee)
Earl Grey heeft als basis zwarte thee. Het verhaal gaat dat een Chinese mandarijn het geheime recept schonk aan de Engelsman Charles Earl Grey II (1764-1845). Deze was zo enthousiast over de thee, dat hij deze naar zichzelf vernoemde en op de markt bracht. Waar of niet, feit is dat Earl Grey niet meer uit de theewereld weg te denken is. Het is de bekendste gearomatiseerde thee ter wereld. Tegenwoordig worden voor Earl Grey vooral Indiase thee gebruikt, evenals thee uit Sri Lanka. Voor deze Earl Grey is thee uit China gebruikt.
Smaakprofiel: 
Verfrissend met een lichte citrussmaak.

Ceylon Kenilworth (zwarte thee)
In de westelijke heuvels van Sri Lanka ligt de Kenilworth theeplantage. De plantage is zo’n 350 hectare groot en ligt op een hoogte van 1000 tot 1300 meter. Thee afkomstig van deze plantage heeft de hoogste prijs ooit op de beurs in Colombo betaald gekregen. Deze thee is geplukt na de eerste moessonregens, in de combinatie van telkens twee blaadjes en één knop. De thee bestaat uit lange, dunne rood-bruine blaadjes. De kwaliteit van de blaadjes wordt aangeduid met de term ‘Orange Pekoe’: in de lengte gedraaid, met een minimale afmeting van 8 tot 15 mm.
Smaakprofiel: 
Zacht met een volle body en tonen van zoethout.

Rooibos biologisch
Deze biologische Rooibos wordt in het zomerseizoen met de hand geplukt in de regio Cederberg. De Rooibos is een lage plant met naaldachtige blaadjes. De blaadjes worden geplukt, gestampt en in de zon gelegd om te oxideren. Hier krijgt de Rooibos zijn dieprode kleur. Rooibos bevat geen cafeïne en nagenoeg geen tannine. De infusie is gemakkelijk verteerbaar. De hoge kwaliteit van deze Rooibos is te zien aan het hoge aandeel naaldjes t.o.v. takjes 
Smaakprofiel: 
Zoet, kruidig en fruitig, tonen van honing.

Kamille Biologisch
Een infusie van kamille met een zoete en lichtbittere smaak die lang in de mond blijft hangen. Hoewel de meeste kamille uit Egypte komt, wordt deze kamille geplukt in Oostenrijk geplukt van juni tot september. Voor deze infusie gebruikt men uitsluitend de bloemetjes van de kamille.
Smaakprofiel:
Deze lichte, bijna heldere infusie van kamille heeft een zoete en lichtbittere smaak, welke lang blijft hangen in de mond

Verveine Biologisch
Verveine, ook wel Verbena genoemd, is een kruid met lange groene bladeren. Deze halfheester is afkomstig uit Chili. De aroma’s van dit kruid doen je sterk denken aan die van citroenen en sinaasappelen. Het kruid wordt door deskundigen toegepast om de spijsvertering te bevorderen. Verveine wordt tevens gebruikt tegen duizeligheid, hoofdpijn en helpt reumatische klachten te verminderen.
Smaakprofiel
Verfrissend met sterke tonen van citroen. Heerlijk in een tonic, verfrissend in combinatie met mint, zowel warm als koud gedronken. In de keuken wordt het kruid regelmatig toegepast in desserts.  

        

Onze luxe thee servies wordt geserveerd met friandises.

6.75