Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild

Cognac/Brandy/Armagnac

Cognac  

Chateau de Montifaud V.S.O.P.
Circa 10 jaar
Pittige neus, minder pittig op de tong, heeft dat typisch florale van petite Champagne maar is wat grof.
6.50

Chateau de Montifaud X.O.
Minimaal 30 jaar
Licht, soepel, veel fruitsmaak aan het begin, kruiden aan het einde.
11.50 

Seguinot 1er cru Age Inconnu
Minimaal 20 jaar
Neus met zomerfruit, hint van abrikoos, fruit op de tong, geen hout, goede balans zoet/zuur, pittig.
16.50

Hennessy X.O
De smaak van Hennessy XO is prachtig uitgebalanceerd en complex in de mond met zacht fruit en licht geroosterd hout, hetgeen in de lange finale schitterend blijft nagalmen.
19.50

Bourgoin Cognac Fine Pale 2014
Unieke cognac van het huis Bourgoin, uit de Fins Boist. Deze jonge cognac uit 2014 wordt direct uit het vat, zonder filtering of enige toevoeging gebotteld. Zeer stevig alcoholpercentage van 62,5%. Deze cognac is zeer zeker geen “instapmodel”, echt iets speciaals voor de liefhebber!
17.50

Bourgoin Cognac Micro Barrique 1994
Unieke cognac van het huis Bourgoin, uit de Fins Bois. Deze XO cognac uit 1994 wordt na lagering op grote eikenhouten vaten, enige tijd op kleine, gebrande eikenhouten vaten van 10 liter opgevoerd. Hierdoor krijgt de cognac een wat zachter karakter. Het spreekt voor zich dat deze cognac geen filtering of toevoegingen heeft. Alcoholpercentage van 43%. Deze cognac, absoluut uniek in zijn soort, is echt iets speciaals voor de liefhebber!
19.50

Bourgoin Cognac Nuage 2010
Zeer kleine oplage van ongefilterde cognac uit de Fin Bois, XO, 2010.
22.50

Brandy

Asbach 3yr
Asbach Uralt 3 years is een brandy, gemaakt van 25 verschillende wijndistillaten. Asbach Uralt 3 years heeft een milde, zoete smaak met aroma's van druiven gecombineerd met een hint van pruimen en noten.
5.00

Lepanto Gran Reserva
De Gran Reserva kenmerkt zicht door delicate tonen van karamel, vanille, toast en wijn in de geur. Droge en delicate smaak met  tonen van geroosterde amandelen en rozijnen.

7.00

Mazzetti Opera Prima 
Amber. De neus, noten, geroosterd. Rond, evenwichtige en elegante smaak.
8.50

Torres Jaime I 30y Brandy
Een zeer speciale brandy vernoemd naar de oprichter van het beroemde brandy huis Torres, Jaime Torres Verdell. Jaime I is diep, vol en donker amberkleurig. Het verspreidt een geconcentreerd en compleet bouquet met duidelijke boventonen van kokosnoot, gedroogd fruit en kruiden, kenmerkend voor een lange rijping. Rond en weelderig, heeft het de zachtheid die grote cognacs kenmerkt. Jaime I is complex, majestueus, met een lange afdronk die een fluweelachtige indruk in de smaak achterlaat. De schitterend getwiste karaf is een lust voor het oog en ontworpen door de architect Tanaka. 
14.50


Armagnac

Armagnac Vaghi 10 ans
De Armagnac heeft een amber- kleur, een rijk parfum met geurnuances van getoast brood, pruimen, gekonfijt fruit, karamel en vanille. In de zachte, volle en ronde smaak is de alcohol volledig geïntegreerd.
5.00

Armagnac Domaine de Joy X.O.
De flessen voor deze Armagnac worden speciaal ontworpen. In de geur zijn exotisch fruit en rozijnen herkenbaar. Mooie zachte smaak met een hint van vanille.
10.50