restaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild, Texel

Koffie & Theekaart

Irish Coffee
Irish whisky | Koffie | Ongezoete room

7.75

Spanish Coffee
Licor 43 | Koffie | Ongezoete room
7.75

Jamaican Coffee
Tia Maria | Koffie | Ongezoete room
7.75

French Coffee
Grand Marnier | Koffie | Ongezoete room
7.75

Rüdesheimer Kaffee
Asbach 3yr | Kaffee | Sahne 
7.75

Texel Koffie
Jutter | Koffie | Ongezoete room
7.75

Affogato
Disaronno Amaretto | Espresso | Vanille ijs
7.75

 
Chinese White Monkey (witte thee)
De China White Monkey wordt geoogst zodra de eerste knoppen beginnen te groeien in het vroege voorjaar. Door minder fel zonlicht en lagere temperaturen verschilt het karakter van een latere pluk. De thee dankt haar naam aan haar uiterlijk: de blaadjes lijken op de pootjes van de Chinese witte aap.
Smaakprofiel:
Delicaat zoet, zuiver en bloemig, hinten van zacht fruit.
3.85

Mao Feng Biologisch (groene thee)
Deze biologische groene thee is in het vroege voorjaar geoogst op de Qingshan plantage in de provincie Hunan. De thee bestaat enkel uit blaadjes. De thee kan goed worden gedronken bij het ontbijt of bij iedere andere maaltijd. De thee komt heel goed tot zijn recht bij vis.
Smaakprofiel:
Fijne kruiden, zoet met tonen van jonge groenten.
3.85

Jasmijn Parel Biologisch (groene thee)
Van deze groene jasmijnthee plukt men alleen de knoppen en de eerste twee blaadjes. Deze handgemaakte groene biologische jasmijnthee is traditioneel geproduceerd op de farm Qingshan in Hunan. Ze is tien keer gedurende 24 uur gelagerd met vers geplukte jasmijnbloemen. Voor één kilo jasmijn thee is tien kilo bloesem nodig. De bloesem van de jasmijn wordt ’s avonds geplukt, omdat de geur van de bloesem dan het sterkst is. 
Smaakprofiel:
Het is een delicate en plezierige thee. De smaaksensatie is zoet en zacht.
3.85

Earl Grey Biologisch (zwarte thee)
Earl Grey heeft als basis zwarte thee. Het verhaal gaat dat een Chinese mandarijn het geheime recept schonk aan de Engelsman Charles Earl Grey II (1764-1845). Deze was zo enthousiast over de thee, dat hij deze naar zichzelf vernoemde en op de markt bracht. Waar of niet, feit is dat Earl Grey niet meer uit de theewereld weg te denken is. Het is de bekendste gearomatiseerde thee ter wereld. Tegenwoordig worden voor Earl Grey vooral Indiase thee gebruikt, evenals thee uit Sri Lanka. Voor deze Earl Grey is thee uit China gebruikt.
Smaakprofiel: 
Verfrissend met een lichte citrussmaak.
3.85

Ceylon Kenilworth (zwarte thee)
In de westelijke heuvels van Sri Lanka ligt de Kenilworth theeplantage. De plantage is zo’n 350 hectare groot en ligt op een hoogte van 1000 tot 1300 meter. Thee afkomstig van deze plantage heeft de hoogste prijs ooit op de beurs in Colombo betaald gekregen. Deze thee is geplukt na de eerste moessonregens, in de combinatie van telkens twee blaadjes en één knop. De thee bestaat uit lange, dunne rood-bruine blaadjes. De kwaliteit van de blaadjes wordt aangeduid met de term ‘Orange Pekoe’: in de lengte gedraaid, met een minimale afmeting van 8 tot 15 mm.
Smaakprofiel: 
Zacht met een volle body en tonen van zoethout.
3.85

Rooibos Biologisch
Deze biologische Rooibos wordt in het zomerseizoen met de hand geplukt in de regio Cederberg. De Rooibos is een lage plant met naaldachtige blaadjes. De blaadjes worden geplukt, gestampt en in de zon gelegd om te oxideren. Hier krijgt de Rooibos zijn dieprode kleur. Rooibos bevat geen cafeïne en nagenoeg geen tannine. De infusie is gemakkelijk verteerbaar. De hoge kwaliteit van deze Rooibos is te zien aan het hoge aandeel naaldjes t.o.v. takjes 
Smaakprofiel: 
Zoet, kruidig en fruitig, tonen van honing.
3.85

Kamille Biologisch
Een infusie van kamille met een zoete en lichtbittere smaak die lang in de mond blijft hangen. Hoewel de meeste kamille uit Egypte komt, wordt deze kamille geplukt in Oostenrijk geplukt van juni tot september. Voor deze infusie gebruikt men uitsluitend de bloemetjes van de kamille.
Smaakprofiel:
Deze lichte, bijna heldere infusie van kamille heeft een zoete en lichtbittere smaak, welke lang blijft hangen in de mond.
3.85

Verveine Biologisch
Verveine, ook wel Verbena genoemd, is een kruid met lange groene bladeren. Deze halfheester is afkomstig uit Chili. De aroma’s van dit kruid doen je sterk denken aan die van citroenen en sinaasappelen. Het kruid wordt door deskundigen toegepast om de spijsvertering te bevorderen. Verveine wordt tevens gebruikt tegen duizeligheid, hoofdpijn en helpt reumatische klachten te verminderen.
Smaakprofiel
Verfrissend met sterke tonen van citroen. Heerlijk in een tonic, verfrissend in combinatie met mint, zowel warm als koud gedronken.
In de keuken wordt het kruid regelmatig toegepast in desserts.

3.85

Zwart Bosvruchten Biologisch Fairtrade
Mooie biologische én fairtrade thee. Zwarte thee gemengd met bosvruchten zoals stukjes framboos.Populaire lichtzoete thee die ook een klein zuurtje bevat en toch fris blijft.
Smaakprofiel
Uiteraard fruitig, u proeft onder andere framboos, braam en aardbei. De zwarte thee geeft hem een beetje frisheid, zodat hij niet te zoet wordt. Daarnaast een licht zuurtje.
3.85

 
E-mailen
Bellen
Map
Info