Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild

Likeuren


Likeuren

Chartreuse Verte
De productie van Chartreuse wordt al eeuwen overzien door de Carthusian Monks in Frankrijk, een likeur met geschiedenis dus. De naam van de likeuren zijn dan ook vernoemd naar deze monikken als eerbetoon.Chartreuse Green is populairder dan de gele variant, gemaakt van maar liefst 130 verschillende kruiden, planten en bloemen die in de Alpen groeien en in een harmonieuze balans zijn gebracht door de monniken. Deze groene variant heeft intense smaken en aroma’s van bloemen en kruiden met subtiele hints van kruidnagel, citrus, tijm, kaneel en rozemarijn.
5.00

Grand Marnier Cordon Rouge
De ronde gecompliceerde bittere sinaasappelsmaak dankt de cognac aan de te snel geplukte, nog niet rijpe, sinaasappelen uit Curaçao. De schillen worden in een laag alcohol gelegd, waarna er een trage rijping in vaten van eikenhout plaats vindt.
5.00

Grand Marnier Cuvee de Centenaire
De smaken van sinaasappel, hout, gedroogde vruchten en gemberkoek mengen zo goed, dat geen enkele smaak echt overheerst. Dit maakt het tot een harmonieus geheel met een lange afdronk.
11.50

Grand Marnier Cent Cinquantenaire 150 yr
Sinaasappel smaak verrijkt met tonen van koffie, honing, bittere amandelen en specerijen.
De afdronk van deze Grand Marnier is fenomenaal,zeer lang en mooi complex.

15.50

Drambuie
De smaak van Drambuie wordt bepaald door geselecteerde gerijpte malt whisky's te mengen met kruiden, specerijen en honing. Een complete in balans zijnde whisky-likeur die zich onderscheidt door niet alleen zoet maar ook enigszins kruidig te zijn.
5.00

Drambuie 15 years Speyside
Drambuie 15 is een Schotse whisky likeur met een zachte fijne smaak. Het geheime recept bestaat uit verschillende kruiden en fijne honing. Men gebruikt Speyside single malt whisky's van minimaal 15 jaar oud om de Drambuie whisky likeur 15 jaar samen te stellen. Dit is een zachte likeur met een fijne frisheid en typische herkenbare Drambuie kenmerken. Een zalig elixir om van te genieten. Fijne aromatische geuren met een zachte zoetigheid. Mooie honing toon, zachte bloemen en vanille op de achtergrond.
9.50

Di Zabbia, The Organic Limoncello (biologisch)
Di Zabbia is Neerlands trots en als enige Limoncello 100% biologisch met een officieel SKAL certificaat.
De zachte smaak en verse geur van citroenen zorgen samen met het licht stroperige karakter voor een perfecte balans.

5.00

Licor 43
De Spaanse likeur met 43 geheime ingrediënten die samen een unieke smaak opleveren. Onder meer het sap van citrus en andere vruchten en extracten van aromatische planten, zoals vanille, geven de Spaanse likeur haar ondefinieerbare geur en smaak. Tot op de dag van vandaag kent niemand het eeuwenoude recept en wordt de likeur uitsluitend in het Spaanse Cartagena geproduceerd.
5.00

Dom Benedictine
D.O.M Benedictine is een uitgesproken en gecompliceerde likeur met weelderige aroma’s van kruiden en fruit. D.O.M. staat voor een Latijnse uitdrukking, namelijk Deo Optimo Maximo wat letterlijk vertaald in het Engels “To God most good, most great” betekent. De kleur van D.O.M. Benedictine is donker-amber met een gouden gloed eromheen, de fruitige aroma’s en smaken vertonen hints van kruidnagel, zoethout en honing.
5.00

Cointreau
Cointreau is een sinaasappellikeur en ontstond in het jaar 1849. Cointreau heeft een zeer natuurlijke, aromatische smaak, zonder erg zoet te zijn. Cointreau is heerlijk om puur te drinken.
5.00

Disaronno Amaretto
Een jonge schilder uit de school van Da Vinci werd geïnspireerd door de schoonheid van een jonge weduwe in het dorpje Saronno. Hij schilderde “De fresco of the Madonna” in een kerk in Saronno (waar de beschildering vandaag de dag nog te zien is) Als dank hiervoor creëerde de weduwe een amber liqueur. De familie Reina herontdekte het oude recept in 1525. Van generatie op generatie is het overgedragen (en geheim gehouden) en zo ontwikkelde Disaronno. Sinds 1947 is de verkoop van Disaronno explosief toegenomen door de export naar diverse landen. Het is een heerlijke afterdinner likeur die op smaak is gebracht met verfijnde amandelen en aangevuld wordt door subtiele hints zoals zoete vanille en andere kruiden.
5.00

Tia Maria
Het originele recept van Tia Maria werd in de jaren ’50 van de 20e eeuw teruggevonden door Dr. Kenneth Leigh Evans, die de likeur in productie nam en op de markt bracht. TIA MARIA is een exotische infusie van natuurlijke vanille en de beste, perfect gebrande verse koffie. Het geheel wordt gecompleteerd met een vleugje Jamaicaanse rum. De rijke koperen en gouden amberkleurige tonen gaan over in een betoverend boeket en maken Tia Maria tot een ideaal digestief.
5.00

Kahlua
De twee basisingrediënten voor Kahlua, 100% Arabica koffiebonen en uitstekende rum, worden in Vera Cruz zorgvuldig geselecteerd zodat de onderscheidende smaak van Kahlúa ontstaat. Het gehele proces vanaf het groeien en oogsten van de koffiebonen tot aan het bottelen van Kahlúa, neemt in totaal zeven jaar in beslag. Hiermee is uitstekende kwaliteit gegarandeerd en bevat elke Kahlúa fles de rijke koffie-rum smaak die je mag verwachten.
5.00

Vaccari Sambuca
Vaccari Sambuca is een heldere sambuca uit Italië met een verrassende anijs smaak. Deze sambuca wordt gemaakt met het zeer exclusieve en moeilijk verkrijgbare Chinese steranijs. Deze speciale steranijs staat bekend om zijn overweldigende sterke anijs smaak en aroma. De kwaliteit van Vaccari Sambuca komt tot uitdrukking in de karakteristieke verpakking en wordt traditioneel puur gedronken met drie koffiebonen om geluk te brengen.
5.00

Baileys Irish Cream
De whiskey in Baileys bewaart de verse Ierse room op natuurlijke wijzen. Samen met cacao en vanille als finishing touch creëren ze een smaak sensatie om van te genieten. Serveeradvies: Baileys Original kan puur gedronken of on the rocks.
5.00

Fernet Branca
Fernet Branca is een bitter van de grootste bitter producent in Italië. Deze bekende bitter is authentiek van smaak en wordt al 5 generaties geproduceerd aan de hand van het originele eeuwenoude recept. Net als bij vele bitter producenten is het recept geheim waardoor het gissen blijft naar de exacte ingrediënten. Wel is bekend dat Fernet Branca minimaal uit 40 kruiden en specerijen wordt gemaakt die afkomstig zijn van 4 verschillende continenten. Al deze kruiden zorgen samen voor de heerlijke smaak die ontstaat na rijping in de historische kelders van het bedrijf! Fernet branca is door zijn heerlijke smaak goed te drinken als digestief of bij een heerlijk kopje koffie.
5.00