restaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild, Texel

Texelse Gin

Texelse Gin


Ocean Aged TX Gin is gelagerd op Franse eikenhouten wijnvaten. De vaten hebben meer dan acht maanden per zeilschip gereisd naar de andere kant van de Atlantische oceaan en terug. De golfbeweging, het zilte klimaat ende Caribische temperaturen zorgen voor een volwassen en delicate smaak, vergelijkbaar met een drank die tot acht maal zo lang op het land heeft gelagerd.
De eerste twee vaten met Ocean Aged Gin zijn vervoerd met de schoenerbrik "Tres Hombres", een zeilend vrachtschip van Fairtransport.
Oktober 2017 vertrok de "Tres Hombres" vanaf Den Helder om de volgende havens aan te doen: Douarnenez, Brighton, Santa Cruz de la Palma, Sint Maarten, Bridge Town Barbados, Santa Marta Colombia, Boca Chica Dominicaanse Republiek, Horta Azores, Douarnenez, Amsterdam en Oudeschild Texel.

 


Captains choice (68%)
24.50

Rocked by the waves (44%)
14.50
Amerikaanse Kentucky bourbon was en is een begrip. De drank is voller en zachter van smaak. Hoe komt het dat juist in die omgeving de drank zo goed is? 

Het vervoer per boot bleek een van de belangrijkste oorzaken voor de verfijnde smaak van Kentucky bourbon. Distilleerders vervoerden hun drank op platbodems op de rivier de Ohio en de Mississippi tot ver beneden New Orleans. Het bleek dat na een lange reis over deze rivieren de vervoerde drank veel beter smaakte dan bij aanvang.

Hogere temperaturen zoals in de tropen en de beweging van de oceaan zijn mogelijk de oorzaak voor het versnellen van het verouderingsproces. Men stelt dat drank op deze wijze vervoerd tot 8 maal sneller verouderd dan gelagerde drank op land.

Met dit bijzondere principe wordt op vat gelagerde TX Gin per zeilschip naar de evenaar gestuurd. Ocean Aged Gin  gaat direct van het vat in de fles.  De onverdunde versie heeft een alcoholpercentage van rond de 68% en wordt verkocht als Captains Gin. De reguliere versie heeft een alcoholpercentage van 44%. 

Eenmaal op de kade is het vat aangeslagen en in restaurant 't Pakhuus
door een select gezelschap aan een proeve van bekwaamheid onderworpen: 
'Het fruitige van cognac, het eikenhout van whisky, de kruidigheid van gin.'

'Wat meteen opvalt is de geur, een volle kruidige geur met tonen van vanille, karamel, wijn, eiken en koriander.'

'Het is een gerijpte gin met een geheel eigen karakter.'

'De smaak is verfijnd zacht en zoet. De afdronk is geurig en pittig.' 
'

Ik heb niet eerder iets dergelijks geproefd. Ocean aged TXGin is een drank die elementen heeft van whisky, gin en cognac maar eigenlijk niet is te vergelijken. '

 
E-mailen
Bellen
Map
Info