Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild

Diverse landen

Uruguay Wit

Garzon Albariño ** 2016
Garzon, Garzon
100% Albariño
Deze druivensoort geeft voortreffelijke wijnen in Noord Spanje en is uniek in Uruguay. Mooie frisse kleur. Heerlijke aroma’s van citrus, witte perzik en jasmijn. In de mond is deze knapperd mooi gestructureerd, prachtige fraicheur, tikje mineraliteit. Perfect bij zeevruchten maar ook tal van visgerechten.
42.50
Magnum 1,5 Liter 85.00


Chili Wit

Achuma 'PX' Pedro Ximénez ** 2016 
Elqui Valley
100% Pedro Ximénez
Eén van de oudste druivensoorten in Chili is Pedro Ximenez. Oorspronkelijk geïntroduceerd en ontwikkeld in het Noorden van Chili voor de productie van Pisco. Unieke wijn uit de mooie Elqui Valley. Lekkere frisse fruitigheid met elegante zuurtegraad. Ideaal als aperitief of bij zeevruchten.
44.50

 

Chili Rood 

Neyen 'Espiritu de Apalta' *** 2010
Neyen, Colchagua Valley
Cabernet Sauvignon, Carmenère
Energiek fonkelende, robijnrode kleur. Bouquet met grafiet, mineralen, cassis, cederhout, eucalyptus, tabak en cassis. In de mond super geconcentreerd en vlezig, mooie gerookte cederhout toets, rijpe zwarte en blauwe bessen. Stevige, maar rijpe tannine ruggensteun. Klasse!
94.00

Antiyal *** 2007
Antiyal, Maipo Valley
50% Cabernet Sauvignon , 40% Carmenère & 10% Syrah
Schitterende neus met cassis, fijn hout en hint van eucalyptus. Krachtig, complex en vol maar met verfijning en lange suave afdronk. Ideaal bij rood vlees en haarwild.
95.50

 Wijnindicatie: * lichte , ** rijke , *** krachtige wijnen