Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild

Italië

Italië Wit

Lombardo Unànime Bianco ** 2017
Tenuta Lombardo, Sicilië 
Catarratto, Grillo, Muscat
Lichte, iets groene kleur. Rijp en floraal in de neus.
Vol en aromatisch van smaak met rijpe appel en een licht tropische ondertoon, maar ook voldoende zuren die zorgen voor een complex glas wijn.

37.50

Gavi di Gavi * 2017
Enrico Serafino, Piemonte
100% Cortese
Gemaakt van de plaatselijke Cortese druif. De wijn blijft enige tijd rusten op z’n gistrestanten voor het verkrijgen van extra smaak. Heerlijk droog, fris en harmonieus, een ideale aperitiefwijn. Een bloemige en elegante wijn die een prachtige mineraliteit heeft.
46.50

 
Attems Pinot Grigio ** 2016
Frescobaldi, Friuli
100% Pinot Grigio
Deze wijn wordt gekenmerkt door een explosieve fruitigheid in de neus. Een perfecte balans en viscositeit, mooie mineraliteit, pittig, maar vooral levendig. Fris, fruitig en elegant!
51.50

Vie di Romans 'Vieris' Sauvignon Blanc *** 2015
Vie di Romans, Isonzo Friuli
100% Sauvignon Blanc
Meester wijnmaker Gianfranco Gallo bewijst hier dat Sauvignon Blanc en fijn hout wel degelijk samengaan… Maar dan wel met vaten van de beste tonnellerie ter wereld Darnajou (ook leverancier van oa Ch Petrus). Prachtige combinatie mineraliteit, terroir, gul fruit en massa’s finesse. Wederom top!
97.50
Rehoboam 5 Liter 575.00

 


Italië Rood 

Guidobono Barbera d'Alba DOC ** 2016
Guidobono Roero Piemonte
100% Barbera

Tenuta Guidobono is een fiere ambassadeur van de Roero regio in Piemonte. Het kleine domein nestelt zich in het hartje van de Roero en kan terugblikken op een serieuze traditie in wijn. De wijngaarden van het 35ha grote domein spreiden zich over verschillende dorpjes, en prijken allen tegen de heuvels van het mooie glooiende landschap. Guidobono scoort wat rood betreft naast zijn uitmuntende, bijzonder aristocratische Barolo eveneens met enkele schitterende Barbera’s. Wijnen met prachtige fruitconcentratie in combinatie met veel elegantie. De lijn bij Guidobono is duidelijk: fijn, elegant, mooi zacht en geraffineerd.
52.50

Enrico Serafino Barolo *** 2013
Enrico Serafino, Piemonte
100% Nebbiolo
De Nebbiolo druif in beste vorm: met een bijzondere geur van rozen, leer en tabak. Veel smaak met duidelijke tannines en zwart fruit. Geen doordrinker maar een match bij wildgerechten of zeer rijpe kazen.
Een rijke, complexe en robuuste wijn, een perfecte harmonie tussen druivenras, terroir en gebruik van houtlagering.
105.50

Tedeschi Amarone La Fabriseria Amarone della Valpolicella DOC Classico *** 2007
Tedeschi, DOCG Amarone della Valpolicella
35% Corvina, 30% Corvinone, 30% Rondinella 5% Oseleta
Deze wijn van de hand van Renzo Tedeschi is een ode aan het teroir van deze 'la Fabriseria' wijngaard en wordt alleen in bijzondere jaren gemaakt. De kleur is sterk robijnrood, helder en transparant. Het bouquet heeft gerijptere aromas zoals toast, vanille en tabak samen met rood fruit zoals rode bessen, bramen en kersen. Hints van honing en alcohol maken dit tot een speciale, en tegelijk, klassieke Amarone. De dronk heeft harmonie en balans. Volheid met heerlijke zijdezachte tannines en lengte, zachte krentjes en specerijen in de afdronk. Heerlijk bij rijke, kruidige gerechten, rood vlees, stoofsels, wild en kazen.
275.50
Wijnindicatie: * lichte , ** rijke , *** krachtige wijnen