Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild

Oostenrijk

Oostenrijk Wit

Nigl 'Freiheit' ** 2016
Nigl, Kremstal
100% Grüner Veltliner
Een heldere medium-gevulde, wat sombere, gele kleur. In de neus vallen meteen de rijpe exotische fruittoetsen op. Ook in de smaak wordt volop de rijpe fruitkaart getrokken wat een vettig, mollig mondgevoel geeft. Kortom, rijp fruit gekoppeld aan voldoende elegantie geeft een prachtige wijn met een lange uitlopende finale.
55.50

Nigl 'Gelber Muskateller' ** 2013
Nigl, Kremstal
100% Gelber Muskateller
Deze wijn biedt zich heel levendig aan met een citroengele kleur met lichtgroene reflecties. Heel frisse geur aanzet vol citrus en kruidigheid die gevolgd wordt door een loepzuivere smaak met strakke mineralen, rijpe citrus en tintelende zuren. Niet alleen een originele maar ook bijzonder smakelijke en verfrissende wijn uit Oostenrijk.
59.50

Martin Muthenthaler 'Spitzer Graben' Grüner Veltliner *** 2016 (Biologisch)
Martin Muthenthaler, Wachau
100% Gruner Veltliner
Een bijzonder verhaal. Juist aan het begin van de Wachau in het dorpje Mühldorf, aan de rand waar landbouw het overneemt van wijnbouw (!), begon  Martin met slechts enkele hectare wijngaarden die hij overnam van zijn familie in het deelgebied “Spitzer Graben” Hier heerst het koelste klimaat van de Wachau waar men in de zomer maar zelden kan genieten van een warme zomeravond. Tevens is de invloed van de rivier de Donau niet van toepassing gezien de ruime afstand van zes kilometer ten opzichte van de wijngaarden. Daarnaast zijn de wijngaarden zeer stijl en boordevol gesteente, zelfs zo extreem dat de wortels van de stokken soms direct op het gesteente ingroeien, de rendementen zijn zeer laag. Als klap op de vuurpijl heeft Martin geen enkele wijnopleiding genoten en start als autodidact wijnmaker met de wens biologische wijnen te produceren.
77.50

Alzinger 'Durnsteiner' Federspiel Riesling ** 2012
Alzinger, Wachau
100% Riesling
Fijne, strakke Riesling, puur en mineraal, aromatisch. Lekker en vrij complex.
Dit is een wijn met een groot bewaarpotentieel.
78.50

Wimmer-Czerny 'Fels am Wagram' Roter Veltliner ** 2011
Wimmer-Czerny, Wagram
100% Roter Veltliner
Mediumgele kleur met lichte groene schijn. In de neus rijpe vruchten waaronder gele pruimen, bloesemgeuren, verse kruiden, duidelijk mineraal en iets van kastanjes. In de mond licht mollig, maar toch levendig door de vibrante zuren. Veel aroma ontwikkeling met een duidelijke lange afdronk. Deze wijn wordt zonder filtering of behandeling gebotteld en kan hierdoor bezinksel vertonen.
99.50

Martin Muthenthaler 'Ried Bruck' Riesling *** 2012 (Biologisch)
Martin Muthenthaler, Wachau
100% Riesling
Het gaat Martin erom de expressie van het terroir Spitzer Graben zo authentiek mogelijk weer te geven met zo min mogelijk interventie. Het resultaat? Ongelofelijk finesserijke geconcentreerde wijnen die elk een eigen verhaal en karakter hebben, weerspiegeling van een ambacht en omgeving die zijn weerga niet kent. Topklasse uit een ongerept stukje natuur met zeer intense omstandigheden voor wijnbouw en ook nog biologisch…… Chapeau!
132.50

Knoll ' Ried Schütt' Smaragd Grüner Veltliner *** 2015
Weingut Knoll, Wachau
100% Grüner Veltliner
Het aroma heeft een compacte en rokerige samenhang, waarin men veelvuldig kruiden, rijpe appel, sinaasappelschil en honing ruikt. Op de tong ervaart met associaties van groene appel, citrus en oriëntaalse kruidigheid met een fijne zurenstructuur.
Magnum 1,5 liter 205.00

Knoll 'Vinothekfüllung' Smaragd Riesling *** 2015
Weingut Knoll, Wachau
100% Riesling
Uitbundige geur van bloemen, rozen en rijp fris fruit. Een romige en rijpe aanzet in de smaak gevolgd door mineraliteit en verfijnde zuren. Lange finale waarin de mineralen zich sterk tonen.
145.50 
Magnum 1,5 liter 285.00Wijnindicatie: * lichte , ** rijke , *** krachtige wijnen